fbpx

Ρύπανση της ατμόσφαιρας: πρέπει να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε

Γνωρίζουμε ότι η ρύπανση αυξάνεται και παρά τις προσπάθειες περιορισμού των επιπτώσεών της, εξακολουθεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε?

Η εκβιομηχάνιση και η συνεχώς εξελισσόμενη σύγχρονη ζωή επηρεάζουν ιδιαίτερα τις μεγάλες αστικές περιοχές, όπου συγκεντρώνονται πηγές ρύπανσης όπως η πυκνή οδική κυκλοφορία, η οικιακή και η εμπορική θέρμανση, τα βιομηχανικά απόβλητα και τα σκουπίδια.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτείνεται πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, ενώ τα τοξικά απόβλητα στα νερά μας φτάνουν σε ποτάμια και ωκεανούς.

Η χρήση ορυκτών καυσίμων και εκπομπών αερίων στο στρώμα του όζοντος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όχι μόνο βλάπτοντας τα οικοσυστήματα μας, αλλά και την υγεία μας.

Όλοι αυτοί οι συνδυασμοί διαφόρων παραγόντων έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα «προκαλείται» συνεχώς από την παρουσία αφύσικων ουσιών που προέρχονται από κακή ποιότητα αέρα και νερού, βιομηχανοποιημένη γεωργία και μαζικά τρόφιμα.

Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν ξεκάθαρα: το άσθμα και οι αλλεργίες αυξάνονται, ομοίως και οι ερεθισμοί του δέρματος καθώς και οι πιο σοβαρές ασθένειες, όπως τα αναπνευστικά προβλήματα, ο καρκίνος του πνεύμονα, οι γενετικές μεταλλάξεις και οι γενετικές αλλοιώσεις. Όλα, είναι αποτέλεσμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.

Τύποι ρύπων όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, το θείο, ο μόλυβδος και οι άνθρακες υπάρχουν έντονα στο περιβάλλον μας και τα επιβλαβή σωματίδιά τους παραμένουν στον αέρα που αναπνέουμε για πολύ καιρό. Αυτές οι ουσίες μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος και να εισέλθουν μέσω της εισπνοής από τη ρινική κοιλότητα στους πνεύμονες.

Αυτοί είναι οι καθημερινοί κίνδυνοι που πρέπει να παλέψουμε για να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία αλλά και την υγεία των πιο ευάλωτων ομάδων, όπως είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζουμε τον αέρα που αναπνέουμε ώστε να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από όλα τα παραπάνω αλλεργιογόνα σωματίδια και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Το ρινικό φίλτρα SinuSet® είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν εγκεκριμένο από τις αρχές υγείας, είναι πρακτικό, ελαφρύ, μαλακό και ανατομικά προσαρμοσμένο στο σχήμα της μύτης. Το ρινικό φίλτρο λειτουργεί παρέχοντας ένα αποτελεσματικό φράγμα έναντι των σωματιδίων των ρύπων (παθογόνοι μικροοργανισμοί) και των σωματιδίων της γύρης (αλλεργιογόνα) που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και αλλεργίες, αντίστοιχα. Το ρινικό φίλτρο Sinuset® μπορεί να μας προστατεύσει από κάθε λογής ατμοσφαιρικούς ρύπους εσωτερικών χώρων, όπως οι ρύποι των κλιματιστικών, τα ακάρεα, η σκόνη μαζί με ό,τι αυτά μεταφέρουν όπως βακτήρια, ιούς, μύκητες από υγρά περιβάλλοντα κλπ, ή και εξωτερικών χώρων όπως η βιομηχανική αιθαλομίχλη, η γύρη και η σκόνη.

Για τηλεφωνικές παραγγελίες +30 210 7236 534
+ +
Open chat
Καλησπέρα σας, πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;